Mondhygiëne/Preventie

De tandarts, mondhygiënist en preventieassistentes werken heel nauw samen binnen de praktijk. Preventieassistentes zijn een spil tussen de tandarts en mondhygiëniste. Zij zijn er voor opgeleid het gedeelte boven het tandvlees te reinigen en mondhygiëne-instructie te geven. Preventieassistentes zijn er voor de lichtgewicht tandvlees aandoeningen en indien de problemen zich iets verder onder het tandvlees bevinden wordt u naar de mondhygiënist doorverwezen.

Een leven lang een gezonde en schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kunt u uw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. U komt echter zelf lastig op alle plekken tussen de tanden en tandvlees en bij uw kronen en vullingen. De mondhygiënist, als specialist op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid. Ook voor mondzorg geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Zo streven wij ernaar dat uw tanden een leven lang mee gaan!

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen: preventie van problemen in de mond begint bij de juiste voorlichting tijdens de periodieke controle of de mondhygiënebehandeling. Samen met u streven we naar een mooi, gezond en functioneel gebit.

We zijn er op onze beurt van bewust dat u ondanks uw inzet toch met problemen in de mond te maken kunt krijgen.
In onze praktijk wordt er eens in de zoveel tijd een röntgenfoto gemaakt van het gebit, zodat we kunnen zien of er gaatjes tussen de tanden en kiezen zijn ontstaan of dat er misschien ontstekingen zijn.

Röntgenfoto’s

Tijdens een behandeling kan de tandarts een röntgenfoto van uw gebit maken. Deze röntgenfoto’s geven de tandarts extra inzicht in uw gebit. Zo kan er tussen de tanden en kiezen en het kaakbot gekeken worden om een juiste diagnose te stellen en de gezondheid van uw gebit beter onderzoeken. Problemen kunnen dan tijdig gesignaleerd en opgelost worden.

Is het alweer even geleden sinds uw laatste controle? Maak dan hier meteen een afspraak.