Kunstgebit/Overkappingsprothese

In een paar stappen naar een nieuwe lach. Hoe verloopt het behandeltraject?

Tijdens het intake consult nemen wij de behandeling stap voor stap met u door. U maakt kennis met de implantoloog die de klachten onderzoekt, een zorgplan met u maakt en het behandeltraject bespreekt. Tijdens het consult worden foto’s gemaakt van de kaken en wordt bepaald hoeveel implantaten nodig zijn om uw protheseprobleem op te lossen. En natuurlijk of u deze behandeling grotendeels vergoed krijgt uit de basisverzekering en wat uw eigen bijdrage is. Vaak mogen we een implantaatbehandeling voor een overkappingsprothese zelf machtigen. Anders wordt een aanvraag voor vergoeding door ons bij uw zorgverzekeraar ingediend.

Voor een overkappingsprothese in de onderkaak zijn meestal 2 implantaten voldoende.

In de bovenkaak worden meestal 4 implantaten geplaatst, bij weinig botvolume 6 implantaten, soms met extra botopbouw.

Wanneer de implantaten door de implantoloog zijn aangebracht/ingeschroefd volgt een vastgroeiperiode van 3-5 maanden en dan volgt het vervaardigen van het kliksysteem in de prothese. Meestal is dit een staafconstructie ingebouwd in de prothese. Een enkele keer zijn het drukknoppen. Direct na de implantaatchirurgie mag u altijd uw bestaande prothese of andere voorziening direct weer in.

Na het plaatsen van iedere nieuwe constructie (kroon, brug of prothese) op implantaten krijgt u ook een afspraak bij onze mondhygiëniste voor een uitgebreide reinigingsinstructie. Het optimaal schoonhouden en regelmatige controle is van groot belang voor uw nieuwe tanden.

Optimaal comfort met een digitale prothese op implantaten

Bij Tandartsengroep Goirle bieden wij u de nieuwste behandelingen aan. Het digitaal ontworpen klikgebit is de opvolger van het reguliere kunstgebit. Met de 3D technologie van het gerenommeerde AvaDent brengen wij met een speciale mondscanner uw gebit tot in detail in kaart. Vervolgens ontwerpen we met de digitale gegevens een nieuw gebit met een perfecte en comfortabele pasvorm. Omdat uw gebitsgegevens digitaal zijn, kunnen we u in geval van spoed razendsnel helpen. Bent u bijvoorbeeld uw klikgebit kwijt geraakt? Dan hebben we binnen enkele dagen een nieuw klikgebit voor u gereed.

Maak kennis met uw nieuwe lach en geniet!

Maak een afspraak en bekijk wat voor u mogelijk is!