Kronen/Bruggen

Als door omstandigheden uw eigen kiezen en tanden niet meer goed functioneren kunnen we kronen en bruggen plaatsen. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangers voor tanden of kiezen. Het zijn kapjes van metaal en/of porselein die precies passen over afgeslepen tanden of kiezen. Het kapje zit op de tanden of kiezen vastgelijmd. Door een kroon of brug te plaatsen krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Door het gebruik van keramische materialen bij kronen en bruggen is het mogelijk de restauratie een natuurlijke en levendige uitstraling te geven.

Brug

Een brug bestaat uit één of meerdere kunsttanden of kunstkiezen en een of meerdere kronen. De tandarts kan één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen vervangen. De brug wordt verankerd aan één of meerdere aangrenzende natuurlijke tanden en/of kiezen.

Behandeling

De tand(en) wordt eerst omslepen en vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de tand(en), deze gaat naar het tandtechnisch laboratorium. Wij hebben de mogelijkheid om de afdruk digitaal te maken. Hierdoor hoeft u niet meer te happen in onze praktijk. Vervolgens wordt de kroon/brug in de gewenste vorm en kleur gemaakt.

Heeft u een kroon of brug? Of denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Maak dan een afspraak voor een intake onze praktijk.