Kindermondzorg programma Johnny Joker

Wat/wie is Johnny Joker?

Wij geloven dat goede mondzorg ook leuk kan zijn. Met Johnny Joker worden kinderen vanaf hun eerste tandje en tijdens de gehele basisschoolleeftijd enthousiast gemaakt over de verzorging van hun mond en alles wat daarbij komt kijken. Dat gebeurt met vrolijke en leerzame voorlichting zoals boekjes, spelletjes en simpele tips. Hiermee leren ze ook nog van alles over lekker en gezond eten en drinken. Zo kunnen ze, met de hulp van hun ouder(s)/verzorger(s), een super poetser worden.

Samen lachen en leren

Met een goede start en de juiste kennis en betrokkenheid van ouder(s)/verzorger(s) gaan we voor een gaatjesvrij kindergebit. Kinderen hebben uiteraard wel hulp nodig om lachend gezond te blijven. Johnny Joker stimuleert ouder(s)/verzorger(s) daarom om samen met hun kind vrolijk te oefenen met de simpele tips. Ouder/Verzorger en kind kunnen dus samen lachen en leren tegelijk!

Waarom werken we met Johnny Joker?

Als mondzorgverleners weten wij hoe een gebit een leven lang mooi en gezond blijft. Die kennis delen we graag! Daarnaast streven wij naar kwalitatief goede zorg en naar nul gaatjes. Een gaatje is namelijk niet nodig en goed te voorkomen als ouder/verzorger en kind de juiste kennis en vaardigheden hebben.

Alle voordelen op een rij

  • Een kind met een sterk gebit
  • Een kind dat met plezier naar de tandarts gaat
  • Een gaatjes vrije toekomst creëren voor uw kind
  • Uw kind wordt een zelfstandige, blije poetser met kennis van gezonde voeding
  • Deelname aan Johnny Joker wordt vergoed door uw basisverzekering

Gebruikt Johnny Joker wetenschappelijke kennis?

Johnny Joker leert gezond gedrag aan via vermaak. Naast ‘entertainment education’ wordt ook een bewezen methode toegepast die de mondzorg verbetert. De methode wijkt af van een gebitscontrole elke 6-12 maanden, zoals u dat waarschijnlijk nu gewend bent. De nieuwe methode is slimmer en effectiever en met Johnny Joker ook nog leuker en makkelijker. Na elk praktijkbezoek wordt bepaald wanneer uw kind terug mag komen. Gaat het goed? Dan is het volgende bezoek wat later. Als er extra aandacht nodig is, dan komt uw kind juist eerder terug. Zo krijgt ieder kind passende zorg.

Hoe werkt Johnny Joker in de praktijk?

  1. Samen met onze baliemedewerker wordt er een eerste afspraak van 45 minuten ingepland bij de mondhygiënist of preventie-assistent.
  2. Tijdens deze afspraak wordt er uitleg gegeven over het programma Johnny Joker.
  3. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind en de aandachtspunten van het gebit, ontvangt u per keer een heldere en simpele instructiekaart. De instructiekaarten leggen uit waarom en hoe u kunt helpen bij het sterk en gezond houden van het gebit. Tevens spaart uw kind punten voor een leuke beloning.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Johnny Joker, bijvoorbeeld waarom deze methode zo goed werkt?

Bezoek onze website of neem telefonisch contact op met onze praktijk, telefoonnummer 013 – 534 15 70. Onze medewerkers vertellen u graag meer!

Starten met Johnny Joker

Bent u, net als vele anderen, ook enthousiast geworden over Johnny Joker? Neem dan vandaag nog telefonisch contact op met onze praktijk om de eerste afspraak in te plannen: 013 – 534 15 70.